Підписано угоду про співпрацю з Солотвинською ТГ

Через університетський Проектно-освітній центр «Агенти змін» ПНУ продовжує плідно працювати над підвищенням рівня інноваційності та конкурентоспроможності економіки нашого регіону. Вже близько 20-ти територіальних громад стали партнерами Прикарпатського.

Сьогодні в університеті відбулася чергова робоча зустріч з питань розвитку співпраці з територіальними громадами Івано-Франківщини.  У ній взяли участь з боку ПНУ – ректор Ігор Цепенда, директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін», доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька, фахівчиня Центру, доцентка кафедри фінансів Тетяна Солоджук, директор Наукового парку «Прикарпатський університет» Роман Бубна; з боку Солотвинської ТГ –  селищний голова Солотвинської ТГ Манолій Піцуряк, заступник селищного голови Юрій Іванишин, головний спеціаліст відділу економіки та соціально-економічного планування Микола Скиданюк.  

«Місією Прикарпатського  університету, окрім освіти і науки, є підтримка регіону. Ми всі взаємозалежні. Не буде регіону – не буде університету. Ми зацікавлені в тому, щоб в першу чергу, територіальні громади розвивалися. Університет має напрацьований досвід. Ми маємо фахівців, котрі готові підтримувати ОТГ і надавати їм допомогу, зокрема, в підготовці спеціалістів, проєктній та грантовій роботі», – зазначив ректор університету Ігор Цепенда.

У ході зустрічі обидві сторони окреслили основні напрями та перспективи співпраці науковців ПНУ із місцевою громадою для розвитку регіону. Зокрема, йшлося про проєкти з розвитку зеленого туризму, питань екології та історичної спадщини, залучення шкільної молоді до проєкту «Бадмінтон і зір». Щодо останнього – це спільний проєкт Прикарпатського університету, обласної дитячої клінічної лікарні та обласного відділення Національного олімпійського комітету України, ініційований президентом федерації бадмінтону України Олексієм Дніпровим.

Під час розмови директорка Проектно-освітнього центру «Агенти змін» Прикарпатського університету, доцентка кафедри фінансів Світлана Кропельницька зауважила, що відповідно бази даних більше ста  студентів ПНУ є жителями громади і вони мали би чудову нагоду зробити багато корисного для розвитку ТГ, а також проходити практику за місцем проживання, що в свою чергу сприятиме впровадженню їх власних проєктів. 

Зі свого боку селищний голова Солотвинської ТГ Манолій Піцуряк висловив вдячність керівництву Прикарпатського університету за бажання допомагати розвиватися громадам і побажав усім у подальшому плідної співпраці.

На завершення зустрічі Ігор Цепенда і  Манолій Піцуряк підписали двосторонню угоду про співпрацю між Прикарпатським університетом та Солотвинською ТГ.