Всеукраїнська науково-практична конференція правників

25 березня на базі кафедри цивільного права Навчально-наукового юридичного інституту нашого університету відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Договір як універсальна форма правового регулювання». Захід приурочили 30-річчю з дня заснування Навчально-наукового юридичного інституту.

Робота конференції проходила у форматі  онлайн  за участю професорсько- викладацького складу кафедри цивільного права Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського національного університету імеін Василя Стефаника, представників цивілістичних шкіл Донецького національного університету імені Василя Стуса, Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка,  Науково-дослідного інституту приватного права і підприємництва імені Ф. Г. Бурчака НАПрН України та аспірантів.  

З вітальним словом до учасників онлайн-конференції звернулася докторка юридичних наук, професорка, директорка Навчально-наукового юридичного інституту Валентина Васильєва. Вона підкреслила актуальність тематики наукового заходу та побажала учасникам конструктивного діалогу.

У межах програми конференції з тематичними доповідями виступили науковців університетів-учасників заходу. Зокрема, йшлося про теоретичні засади договірного регулювання, особливості правового регулювання окремих договірних конструкцій. Також учасники конференції обговорили актуальні проблеми договірного регулювання правовідносин, зокрема і в умовах воєнного стану та перспективи їх вирішення.

За результатами роботи заходу буде видано збірник матеріалів.