В університеті відбулася зустріч очільників громад Прикарпаття

З ініціативи Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України сьогодні у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбулась зустріч очільників громад Прикарпаття, присвячений роботі муніципалітетів у час війни. Відтак відбулися збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування – членів Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України.

Присутніми були перша проректорка з наукової роботи ПНУ Валентина Якубів, голова Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук, радниця голови Асоціації міст України з муніципальних питань Оксана Продан, виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан, радник голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук Вадим Созоник, а також голови ОТГ та представники ЗМІ.

«Вітаю усіх присутніх у стінах нашого університету на такому важливому заході. Прикарпатський університет не стоїть осторонь систем місцевого самоврядування. Ми маємо багато ініціатив і наші двері завжди відкриті для таких важливих заходів регіону», – зазначила проректорка з наукової роботи ПНУ Валентина Якубів.

В ході зустрічі йшлося про роботу Івано-Франківського регіонального відділення ВАОМС «Асоціація міст України» за 2022 рік; затвердження фінансово-господарського звіту за 2022 р.; ділову платформу ІФ РВ АМУ: партнерство задля відновлення та регіонального розвитку територіальних громад Прикарпаття (народні депутати України, центральні та регіональні органи влади, міжнародні партнери та партнери ІФ РВ АМУ). Також обговорювали проблеми та потреби органів місцевого самоврядування Прикарпаття.

В результаті було схвалено низку звернень, зокрема, щодо загрози для місцевого самоврядування у лісовій галузі; щодо недостатності освітньої субвенції в 2023 році; щодо сталого проходження опалювального сезону 2022-2023 року та підготовки до наступного опалювального сезону, які спрямували Прем’єр-міністру України Денису Шмигалю.